Meet us

Er was eens…

Dansstudio Jazz & Joy bestaat bijna 30 jaar en ontstond heel toevallig vanuit een initiatief om naschoolse dans in te richten voor kinderen van de lagere school in Zwijndrecht. 4 zussen en hun mama zetten hun schouders onder dit project waardoor het bloesemde en groeide. Op 30 september 2008 viel de keuze om af te splitsen van de Gezinsbond en een zelfstandige vzw te worden. Een gloednieuw team trad aan om de dansstudio vleugels te geven. Wat we in al die jaren met amateurdansers wisten te bereiken, is fenomenaal!

Onze filosofie

We hebben er vanaf het begin een punt van gemaakt om met amateurdansers het onderste uit de kan te halen en kwaliteit aan te bieden. Dat betekent dat onze lesgevers zich geregeld bijscholen en kritisch blijven ten aanzien van zichzelf, maar het betekent ook dat we van onze dansers een stevig engagement verwachten. Dans is een groepsgebeuren en elke danser is een onmisbare schakel in een choreografie. We streven ernaar om elke danser te laten stralen en schitteren, en daar vragen we een gezonde dosis discipline voor in ruil. We weten uit ervaring dat doorzetting en volharding tot de mooiste resultaten leiden. Creativiteit en inzet zijn onze drijfveren. Dat we dansers hebben die al decennia lang blijven terugkeren, bewijst dat onze filosofie zeker voor voldoende plezier en voldoening zorgt. Uiteindelijk is dát de essentie!

We openen onze deuren voor iedereen, ongeacht iemands talent of mogelijkheden. We omarmen diversiteit en geven elke vorm van eigenheid een plaats. We respecteren verschillende visies en zijn verdraagzaam. We zijn ervan overtuigd dat we in iedereen unieke bewegingen en verhalen kunnen terugvinden.

Safety first

Om te sporten, draag je sportkledij en indien nodig, degelijke sportschoenen. Onze lessen Moderne Dans zijn bij voorkeur op sokken of balletschoenen. Wie niet de gepaste kledij draagt, kan bij mogelijke sportongevallen geen aanspraak maken op tussenkomst van de sportverzekering.

Ben je gekwetst of geblesseerd, dan meld je dit aan de lesgever zodat die mee jouw grenzen kan bewaken. Onze lesgevers proberen in de mate van het mogelijke hun bewegingsmateriaal aan te passen aan jouw mogelijkheden. Heb je een advies van een arts om niet te sporten, dan ben je altijd welkom om de lessen bij te wonen aan de zijlijn, zodat je het groepsgevoel niet kwijtraakt. De steun van je mededansers is bovendien positief voor je genezingsproces!

Aardbeifeesten Melsele – mei 2024

Een tent… sauna-temperaturen… een podium… en WIJ! De aardbeiprinses zag dat het fantastisch was… onze tieners maakten een entrée van jewelste… en onze company sloot af in da mixx! Dit zijn WIJ! De sfeermakers, bom van energie en plezier! Het was fenomenaal plezant!

End of Summer Party – augustus 2023

We hebben het nieuwe dansjaar alvast goed ingezet!
Zelfs de regen hield ons niet tegen… We bleven dansen tot de zon weer door de wolken brak.

Geroezemoes – mei 2022

Enkele sfeerbeelden van onze laatste voorstelling

Dansparels van eigen bodem

We zijn in het bijzonder trots op Ignace Vermeulen en Phineas Van Frausum, twee dansers die bij ons hun eerste danspassen zetten om vervolgens op hoog niveau te gaan dansen.

Ignace studeerde af aan de Kunsthumaniora in Wilrijk waarna hij bij Studio 100 werkte als danser.
          


Phineas deed auditie bij de Koninklijke Balletschool in Antwerpen waar hij ondertussen succesvol aan zijn opleiding bezig is.

Er is niks mooier dan van zo dichtbij te mogen ervaren dat een danser onder je vleugels zijn weg vindt en vervolgens succesvol uitvliegt!