Lotte Baelden, Kaylee Hemelaer & Vicky Vergauwen

Ik ben de trotse oprichter van Dansstudio Jazz and Joy. Als 17-jarige startte ik met naschoolse dans en dat initiatief groeide uit tot een groot succes dat ik jarenlang koesterde samen met mijn drie zussen, mijn mama, Gillaine Moenssens en een waanzinnig sterk team van enthousiaste mensen. Dans is voor mij heel duidelijk een passie, een energiebron, een onlosmakelijk deeltje van mij. Dat ik met de stukken die ik maak publiek kan ontroeren en aanraken, is zowat het mooiste wat er is. Hoewel ik verbaal creatief ben, krijg ik met dans nog altijd méér gezegd. Ik voel mij in mijn danslessen als een tovenaar die de bewegingen aanwakkert of ontdekt die in de dansers verborgen zitten. Magie is op die manier nooit veraf! Dat ik ondertussen al verschillende generaties onder mijn vleugels mocht nemen, maakt dat onze Dansstudio een levenswerk is geworden voor mij.

Ik ben pedagogisch geschoold en behaalde voor dans het diploma van dansinitiator en een Postgraduaat Instructor Moderne Dans. Ik schoolde me intensief bij via masterclasses bij Jac Delsing (jazz), Eliane De Gendt (jazz), Bram De Beul (techniek), Isabelle Beernaert (modern), Laurent Flament (jazz), Ruth Bollen (techniek), Mieke Delbroek (techniek), Ray Tadio (improvisatie), Min Hee Bervoets (contemporary), Karlien Lox (techniek), Peter Kongs (techniek), Elke Vandeneede (modern), Robin Verkempinck (lyrical jazz), Manuela Van Tongelen (techniek), Werner Leysen (techniek), Mieke Ketelslegers (techniek), Raymond Esterhuizen (modern), Kathy Nagels (jazz), Maria Speth (kinderdans), Selatin Kara (Jazz). Ik nam deel aan kaderdagen bij Gymfed, Dansliga, Danspunt voor dans en podiumbelichting. Ik volgde klassiek ballet bij Dansstudio Arabesque en rondde succesvol een cursus choreografie af met Filip Van Huffel via Danspunt. Ik werd benoemd tot Ambassadrice van Fedes.

Lotte & Kaylee

Lotte startte als danser bij Dansstudio Jazz and Joy in 2004, Kaylee kwam er vier jaar later bij in 2008. De dansmicrobe had hen spoedig heel erg te pakken en al snel engageerden ze zich voor meerdere lessen per week. Ze volgden in onze Dansstudio Modern, Jazz, Hiphop en Techniek en op meerdere danskampen voegden ze daar Zumba en Workout aan toe. Extra technieklessen bij Bram De Beul triggerden hen om intensief te blijven werken. In CC ’t Waaigat en CC Ter Vesten stonden zij meermaals op de planken en ook voor gastoptredens allerhande deinsden ze niet terug. De hoogtepunten : 2016 – Dance Vibes – finalisten Moderne Dans; 2016 – STOP-project met een professionele filmcrew; 2023 – Dance Event – Eerste plaats Moderne Dans in de categorie +18. Kaylee engageerde zich in het verleden al voor een duobaan met Axana om onze allerkleinsten aan het dansen te krijgen en nu gaat ze samen met Lotte aan de slag met dansers van de lagere school. Lotte experimenteerde al met lesgeven op onze danskampen, haar organisatorisch talent en groepsverbindend vermogen zijn grote pluspunten, net als haar constructieve creativiteit. Een duo dat bruist van de goesting en dat heel veel voelsprieten heeft om onze kinderen aan te voelen!!

Kyra & Soetkin

Kyra en Soetkin zijn geen onbekende gezichten in ons lesgeverteam: toen Sarah enkele jaren geleden zwanger was, gingen zij de uitdaging aan om met volle kracht te assisteren bij de zumbalessen for kids, waarna ze deze lessen ook volledig overnamen. Wat daaraan voorafging, waren jaren van dans, dans, dans. Bezeten door de microbe engageerden ze zich voor alle stijlen die onze dansstudio aanbood: Modern, Jazz, techniek, Hiphop en Zumba. Op meerdere danskampen waren zij van de partij, ze stonden op het podium van CC ’t Waaigat en CC Ter Vesten en voor gastoptredens waren ze ook meermaals van de partij.  In mei 2023 waren zij erbij toen hun Senior company de eerste plaats won bij het Dance Event in Nederland. Dat ze er nu voor kiezen om Hiphop te gaan geven, hoeft niemand te verbazen: de lessen van Inske en Klaartje Vergauwen besmetten hen met een uitgesproken liefde voor deze stijl. Met een volle batterij aan goesting en creativiteit zijn zij vastberaden om onze dansers de coolste moves aan te leren! Soetkin is sinds 2009 bij de Jazz and Joy familie, Kyra sinds 2013.

Kyra Toté & Soetkin Van Kerkhoven

Fien De Cock & Nina De Baere

Fien & Nina

Fien zette in 2007 haar eerste danspasjes in onze dansstudio, Nina vond ons heel toevallig in 2015. Voor deze twee is onze dansstudio veel meer geworden dan enkel een sportclub: zij zijn met de andere dansers en lesgevers verweven geraakt, er ontstonden vriendschappen voor het leven. Fien en Nina hebben de voorbije jaren erg intensief bij ons gedanst in alle mogelijke stijlen. Ze maken allebei vandaag nog deel uit van onze Senior Company waarmee we in 2023 in Nederland een eerste plaats wegkaapten voor Moderne Dans. Toen in 2022 het doek gedeeltelijk viel, gaven zij heel snel aan dat ze ervan droomden om zelf les te geven. Zij engageren zich nu om met de allerkleinsten aan de slag te gaan en hun vuur door te geven.

Lieve

Lieve is de rechterhand van zus Vicky. Samen staan ze aan het roer van de dansstudio. Overdag coördineert ze als een duizendpoot heel wat taken op het GTI in Beveren en twee avonden per week is ze te vinden in de danszaal om haar innerlijke “tiger” los te laten. Ze weet als geen ander haar volwassenen in beweging te krijgen op zwoele beats en haar opzwepende enthousiasme zorgt ervoor dat zowel mannelijk als vrouwelijk geweld blijft terugkeren naar haar lessen. Naast pittige zumba geeft ze zo mogelijk nog pittigere bootcamp: ze laat je spieren voelen waarvan je geen weet had en ze loodst je probleemloos naar je ideale summer body, 4 seizoenen lang. Lieve is veel meer dan een lesgever: ze is een inspirerend fenomeen! Wie haar kent, zal dat beamen!

Lieve Vergauwen

Artistiek team

  • Artistieke leiding: Vicky en Lieve Vergauwen
  • Marketing en Social Media: Lotte Baelden en Soetkin Van Kerkhoven
  • Website: Nina De Baere en Matthias Hens
  • Enthousiaste, creatieve ideeënmachine: Lotte, Nina, Fien, Kyra, Soetkin, Kaylee, Rania en Jolene.

Bestuursteam

  • Oprichters: Vicky en Lieve Vergauwen
  • Voorzitter en Secretaris: Gillaine Moenssens
  • Penningmeester: Francine Mares

Gillaine & René

Gillaine

Deze duizendpoot is erbij vanaf het allereerste uur. Ze staat in voor de ledenadministratie en ze fungeert als spreekbuis naar de Gezinssportfederatie GSF. Ook de subsidiedossiers binnen de gemeente zijn haar verantwoordelijkheid. Los daarvan kent ze elke danser bij naam en met haar sterk organisatorisch en inzichtelijk talent houdt ze na al die jaren nog steeds veel oogjes in het zeil om ervoor te zorgen dat de dansstudio de juiste koers blijft varen. We zijn haar enorm dankbaar voor al het werk dat zij de voorbije decennia op vrijwillige basis heeft verzet. Kilometers stof passeerden door haar handen om er prachtige kostuums van te maken, liters water werden door haar aangedragen, samen met kilo’s fruit, haar printer drukte massa’s brieven af en ze sleet eindeloos veel uren in de sporthal om iedereen ingeschreven te krijgen. Op ons hoogtepunt leidde zij een volledige school met honderden dansers en ondertussen stond ze ook nog zelf op de planken. Zonder haar nooit aflatende steun was er geen dansstudio geweest.

Francine

Deze bezige bij is ook al enkele decennia met onze dansstudio verbonden. Ze is onze allerbeste penningmeester en samen met Gillaine staat ze in voor de subsidiedossiers. We kunnen ons geen betere boekhouder wensen, haar kasverslagen zijn piekfijn in orde. Inkomsten en betalingen passeren allemaal via haar en ze volgt ook administratief alles op wat met nascholingen van lesgevers te maken heeft. Stel haar een financiële vraag en in een handomdraai heb je een gedetailleerd antwoord. Los daarvan heeft Francine een erg groot hart voor onze Dansstudio. Ze drukt achter de schermen voortdurend haar bewondering uit. Ze is ook nog steeds wekelijks op post om bij Tiger Lieve de beentjes los te gooien! Wij zijn ons ervan bewust dat we met haar GOUD in handen hebben. Dankjewel, lieve Francine!

Francine Mares